14 juli 2005

Afgelopen weekend was het dan zover. We moesten onze nieuwe aanwinst natuurlijk wel even aan een test onderwerpen, dus lekker een weekendje erop uit, om te kijken of 'alles het wel doet'. In eerste instantie was het plan om naar Friesland te gaan voor een weekend, om in de buurt van Stavoren te gaan staan. Op die manier konden we dat mooi combineren met een bezoek aan mn vader, die daar woont. Jammer genoeg ging dat plannetje niet door, want hij was bijna het hele weekend de hort op. Dan maar ergens anders heen. Maar waar? Na enig zoeken op Internet vonden een mooie, rustige camping midden op de Veluwe, in Otterlo.
Zo gezegd, zo gedaan. Opgebeld, camping gereserveerd, en vrijdagavond direct uit het werk op pad gegaan.
Met Marieke's auto/beest ervoor, merk je onderweg niet eens dat je een caravan bij je hebt, en was het lastig om je aan de maximum snelheid te houden, merkten we al snel. Met de laro ervoor rijd je net zo makkelijk 110 als de verplichte 80..
Opletten dus!
Enigszins verbaasd waren we al vrij snel op de Veluwe. Goh, wat is Nederland toch klein, je bent er zo. Het vakantiegevoel trad al vrij snel in, en na wat zoekwerk, en een keer foutrijden (in een rondje, waardoor we weer terugkwamen waar we al eerder langs waren gekomen..) kwamen we aan in Otterlo. En de camping was inderdaad rustig en mooi. Echt een tip.
Snel aangemeld, en de caravan opgezet. Pootjes uitgedraaid, stroom aangesloten, en daar stond-ie dan!
Lotje vond het in ieder geval helemaal te gek, want we stonden midden in een bosgebied. Het leukste vond ze het om volgas rondom alle bosjes, boompjes, caravan en auto heen te rennen die om onze plek heen stonden. Wat een feest.
Een kleine teleurstelling vervolgens. Hoopvol hadden wij de Senseo van thuis meegenomen, in de hoop op een lekker, vers kopje koffie de volgende ochtend. En dat moest kunnen, want we hadden toch stroom?
We hadden inderdaad stroom, maar de stroom was beperkt tot 4 Ampere, wat betekent dat je er niet meer dan ong. 700 watt aan apparaten aan kan hangen. Voor een paar lampjes is dat geen probleem, maar de senseo trok 1500 watt(!) en dat vond de stop op onze plek toch niet zo leuk. En dus stonden we na de senseo aangezet te hebben ineens helemaal zonder stroom. De camping-eigenaar had kennelijk al een vermoeden, en vroeg meteen of we misschien een koffieapparaat aangesloten hadden. Ja. Zo'n Senso ding? Ja... Ah, vandaar.
Zo leerden we dus dat 4 Ampere toch niet zoveel is.

De volgende ochtend de luifel opgezet. Die hadden we nog niet opgezet gezien bij aankoop, maar we hadden van de vorige eigenaren al wel uitgelegd gekregen hoe die opgezet moest worden. Als echte kampeerders hadden ze gelukkig zelfs de stokken genummerd, en na een klein halfuurtje stond de luifel. Zie foto's:

Al met al was het een heerlijk weekend, met prachtig weer. Vakantie in eigen land kan best lekker zijn.
Voor Marieke was er op zaterdag nog een leuke verrassing. Ik heb ooit in een grijs verleden eens stage gelopen op zweefvliegveld Terlet bij Arnhem. En het leek mij wel leuk om daar nog eens een keer naar toe te gaan. Aangezien de andere alternatieven die we bedacht hadden (Burgers dierenpark) grotendeels verboden waren voor honden, werd het dus Terlet.
Daar aangekomen (ik herkende gelukkig alles nog) meteen maar een plekkie geboekt voor Marieke voor een vlucht. En het werd een prachtige vlucht. Gezien het mooie weer was het behoorlijk thermisch, wat betekent dat een zweefvliegtuig lang boven kan blijven omdat er een heleboel stijgende lucht is. Na 25 minuten vliegen besloot de piloot om naar beneden te komen. Marieke vond het in ieder geval een prachtige ervaring, al was ze wel een klein beetje misselijk achteraf.


Nog een paar weekjes, en dan gaan we op vakantie. Waarheen staat nog niet in detail vast, maar de kernwoorden zijn bergen ('Bergen!'), wandelen, Oostenrijk, Italie, Dolomieten, Zwitserland.

En de caravan is goedgekeurd na dit weekend.

Geen opmerkingen: