28 januari 2004

Hiphop battle
Waarschijnlijk om de platenverkoop te stimuleren, maar daarom niet minder leuk om te lezen: De battle tussen Brainpower en Extince. Extince heeft net een nieuw album afgeleverd ('2e jeugd'), en op een van de nummers (Doorgaan)wordt Brainpower zwaar gedist (om in hiphop termen te blijven). En dat kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven. Zoals in goede hiphop-kringen gebruikelijk heeft Brainpower in no-time zijn antwoord klaar ('Ghostbusters'), en is deze track (die 8 minuten duurt) met enig zoekwerk overal op het internet te vinden als .MP3.
Een leuk interview met Def P over deze battle vindt je op deze site van de VPRO 3voor12.

Een klein stukje uit de rap van Extince:“mijn succes is jou naar t hoofd gestegen, maat / Je bent hardstikke cool omdat je in m’n schaduw staat” en “succes hebben is één, maar arrogant doen is iets heeeeeel anders”

Het mag ondertussen duidelijk zijn: ik vindt Nederhop best wel lekker. Ondanks dit soort geneuzel is in mijn ogen Extince nog steeds de meester, en zijn nieuwe album staat wel meteen op mijn verlanglijstje. De afgelopen dagen zijn de nieuwe tracks van dit album live te beluisteren geweest in het ochtendprogramma van Rob Stenders op radio 3. En live doet Extince het ook nog steeds lekker.
Maar Brain mag er zeker ook zijn!


Extince & Brainpower

Geen opmerkingen: