20 juni 2005

Spannend..(2)

In het postje op 16-6 meldde ik...

Ondanks dat het afgelopen zaterdag erg goed ging in het gesprek met Witte brug, de VW dealer, gaat het feest jammer genoeg niet door.
De Passat konden we inderdaad krijgen, met een behoorlijke korting, waardoor het er in eerste instantie op leek dat dit een heel interessante deal zou gaan worden.
Maar we hadden 1 aspect over het hoofd gezien. Konden we ook niet weten.
Het blijkt dat ondanks dat de aankoopprijs dus een behoorlijk stuk lager licht dan vermeld in de catalogus (omdat het model vervangen wordt door de nieuwe Passat Variant), de fiscale bijtelling voor de lease nog steeds gebaseerd wordt op de volle mep, lees: de catalogus-prijs. En daardoor komt de Passat 50 euro duurder uit per maand dan wij hadden ingeschat. En dat was net even te veel. Jammer, jammer. Maar helaas.
Dus nu begint het hele spel weer van voren af aan, en kunnen we ons weer gaan orienteren op welke auto het dan wel wordt. Er zijn gisteren al wat optie's de revue gepasseerd, maar we zijn er nog niet uit. Gelukkig zijn we op tijd begonnen met rondkijken, en hebben we dus nog wel even tijd..

Geen opmerkingen: