23 november 2003

Just another sunday
Langzaam trekken de rookwolken op na de hevige strijd tussen nederlandse webloggers (zie 'Spam'-posts) en Consumerblast, een Amerikaans bedrijf dat geld verdient door zoveel mogelijk irritante en ongewenste mailtjes rond te sturen. De echte 'krijgers' zijn ondergronds gegaan, en hergroeperen zich in een beveiligd forum ergens op het internet. Als je wilt weten waar, moet je de commentaar veldjes van reet maar eens goed uitpluizen.
Op het journaal beschrijft men een heel andere strijd, namelijk die van de Georgiers tegen Sjevardnadze. Kennelijk vonden zijn politieke tegenstanders het wel genoeg nu. Het doet je afvragen of het in die contreien ooit eens een keertje rustig kan worden. Hij is nu afgetreden, en het is feest in Tblisi.
Nee, dan het bericht dat de 'Zweinstein'-express het nieuwste boek van Harry Potter heeft rondgebracht. Tactisch qua timing, want voor de feestdagen natuurlijk. Ik moet toegeven dat ik wel nieuwsgierig ben naar het nieuwe boek. Net zoals 400.000 andere mensen trouwens, want dat is het aantal dat in het eerste weekend in Nederland over de toonbank ging. En dat in de tijd van Internet, weblogs en snelle media, een ouderwets (kinder-)boek nog steeds mensen (kinderen en volwassenen) aan het lezen krijgt is wel hoopvol.
Voor Maja Braderic mag het echter allemaal niet meer baten. Haar lichaam werd afgelopen dinsdag gevonden bij Bemmel. Ooit ontvluchtte zij het gewelddadige Bosnië, om vervolgens in het land waar zij dacht veilig op te kunnen groeien op zo'n beestachtige manier aan haar eind te komen. Ongelovelijk! Bah! Vanochtend herdachten zo'n 600 mensen haar tijdens een herdenking georganiseerd door leerlingen en docenten van haar school. Ze deed VWO, en zat in de 4e klas..
Misschien heb je af en toe wel zo'n kinderboek nodig om te kunnen ontvluchten van de wreedheden waar je in het echte leven mee geconfronteerd wordt. In je fantasie maakt Harry het allemaal ongedaan met een tik van zijn toverstok, en vliegt hij weg op zijn gloednieuwe Nimbus-bezem..Woesj!

Geen opmerkingen: